Meer dan 90 jaar  – authentieke Nederlandse producten

Duurzaamheid en Fairtrade

Chocolaad - Duurzaamheid - Afbeelding 1
DEZE CHOCOLADE STEUNT CACAOBOEREN

De cacaobonen die bij de productie van onze chocolade worden gebruikt, worden zoveel mogelijk rechtstreeks bij boerengroepen gekocht. Op deze manier verdienen de boeren een betere prijs voor hun gewasopbrengsten en kunnen ze hun levensonderhoud verbeteren.

DEZE CHOCOLADE STIMULEERT VROUWELIJKE BOEREN

Een deel van de opbrengst van deze chocolade wordt geïnvesteerd in trainingsprogramma’s voor vrouwen in West-Afrika. Deze programma’s stellen vrouwen in staat hun ondernemersdromen om te zetten in echte zaken en succesvolle cacaoboeren te worden. Deze boerinnen worden op hun beurt financieel onafhankelijk en kunnen hun gezinnen beter onderhouden.

DEZE CHOCOLADE STIMULEERT JONGE BOEREN OM ONDERNEMERS TE WORDEN

Deze chocolade stelt jongeren in staat hun ondernemersambities waar te maken. Ze krijgen toegang tot training en hulpmiddelen om startende cacaoboerderijen om te vormen tot luxe boerderijen en de bloeiende boeren van morgen te worden.

DEZE CHOCOLADE STIMULEERT CACAOBOEREN OM EXPERTS TE WORDEN

Voor elke chocolade die je koopt, wordt een deel geïnvesteerd in boerentraining en landbouwinstrumenten om boeren tot experts te verheffen. Met hun gewassen kunnen we u een superieure smaak blijven bieden. En op hun beurt verdienen ze een beter inkomen met de cacaoteelt.

DEZE CHOCOLADE IS DUURZAAM VERKOCHT

Deze chocolade is 100% duurzaam afkomstig van onze leverancier Callebout. Een deel van hun inkomsten gaat rechtstreeks naar de Cocoa Horizons Foundation, die productiviteits-, gemeenschaps- en boereninitiatieven voor cacaoboeren in Ghana en Ivoorkust financiert. Callebaut, onderdeel van Barry Callebaut Group, werkt samen met de Forever Chocolate-beweging om van duurzame chocolade de norm te maken, gefaciliteerd door Cocoa Horizons om de doelstellingen voor 2025 te bereiken. Deze doelstellingen omvatten onder meer het uit de armoede halen van meer dan 500.000 cacaoboeren, het uitbannen van kinderarbeid uit de toeleveringsketen, het werken met een koolstofpositieve en bospositieve aanpak en het gebruik van 100% duurzame ingrediënten voor alle producten.